با امنیت شبکه و انواع آن آشنا شوید
هر آنچه لازم است در زمینه امنیت شبکه بدانید…
امنیت شبکه یکی از مهمترین خدماتی است که بعد از نصب و راهاندازی شبکه باید به آن توجه شود. چرا که در غیر این صورت، هدف نهایی اجرای شبکه ، یعنی سهولت کار و دسترسی به دادهها، نه تنها محقق نشده بلکه با مشکلات متعددی نیز روبهرو میشود.
امنیت شبکه در حالت کلی به مجموعه قوانین و پروتکلهایی گفته میشود که هدف تمام آنها، محافظت از دادهها، نرمافزارها و سختافزارهای موجود در شبکه است.
بنابراین صرف نظر از آنکه شما چه مجموعهای با چه مقیاسی هستید، باید سعی کنید با استفاده از نرمافزارهای امنیت شبکه، از اطلاعات شبکه در برابر حملات سایبری محافظت کنید.
برای آنکه امنیت کلی شبکه تضمین شود، باید چند لایه امنیتی برای بخشهای مختلف شبکه مانند نرمافزارها و سختافزارها در نظر گرفت. به همین دلیل، امنیت شبکه خود شامل سه بخش فیزیکی، فنی و اجرایی است.
امنیت فیزیکی شبکه همانطور که از نامش مشخص است، در رابطه با محافظت از اجزا و تجهیزات شبکه در برابر عوامل بیرونی است. به همین جهت توصیه میشود که تجهیزاتی مانند روتر، هارد و … در فضایی به دور از دسترس دیگران قرار گیرد و یا برای ورود به اتاق کنترل شبکه، از روشهایی مانند احراز هویت، بیومتریک و … استفاده شود.
اگر قصد دارید برای هر یک از افراد فعال در مجموعه سطح مشخصی از دسترسی تعریف کنید، باید از پروتکلهای این نوع امنیت استفاده کنید.
امنیت شبکه باید برای هر سازمانی که با دادهها و سیستمهای تحت شبکه کار میکند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
امنیت شبکه نه تنها برای محافظت از دادههای شبکه در برابر حملات سایبری بلکه برای مدیریت ترافیک شبکه مؤثر است. در نتیجه میتوان گفت هر مجموعهای که قصد دارید از مزایای شبکه به بهترین شکل ممکن بهره برده و در یک بستر امن دادهها را با دیگران به اشتراک گذارد، نباید از اهمیت حضور یک کارشناس امنیت شبکه غافل شود.
به خاطر داشته باشید که امنیت شبکه با مانیتورینگ شبکه متفاوت است. در پایش، با استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ شبکه، تمامی تجهیزات شبکه به صورت مداوم بررسی میشوند تا در صورت وجود کوچکترین اختلال یا مشکل، مدیر مسئول و یا پشتیبان شبکه متوجه شده تا با استفاده از نرمافزارهای موجود، مشکل را رفع کنند.